måndag 24 maj 2010

Chicago!


Nu är jag hemma igen efter Chicago-resan. Ska inte påstå att jag är i rätt tidzon än, men snart så =) Här är några bilder från resan.

Första dagen åkte jag upp i Sears Tower som är 103 våningar högt tillsammans med Belinda, en tjej från Frankrike, som jag träffade på vandrarhemmet. Översta våningen var en utsiktsplats med fönster runt hela våningen. De hade även byggt till en glasbalkong som man kunde gå ut på. Läskigt värre. Fick mig att tänka på visual cliff experimentet.


Senare samma dag gick vi på "the Art Institute" och såg på tavlor. Tyvärr var jag så trött att jag mest vandrade runt som en zombie. Men tavlorna va iaf fina.


Anledningen till att jag va i Chicago var ASTD 10, en konferens om organisation och ledarskap som jag jobbade som volontär på. Första dagen skulle jag egentligen vara en "session monitor", men de hade tydligen fler volontärer än de trodde så jag jobbade i "the Global Village" i stället. Hade jätteroligt och träffade en massa trevliga människor =) Folk i Chicago verkar förresten vara väldigt trevliga och hjälpsamma i allmänhet.


Som volontär får man gå en dag gratis per dag man jobbar, hurra! Gick på intressanta föreläsningar i två dagar och sen jobbade jag en dag till, som "session monitor" den här gången. Men nu blir det lite allmänt turistiga bilder. Den stora silver bönan, "the Bean" eller egentligen "Cloud Gate", är väldigt spännande. Inuti blir det en massa konstiga reflektioner, och utanpå också ifs.


Vandrarhemmet jag bodde på låg bredvid en en mörk, mörk gränd. De verkade finnas överallt mellan husen och luktade intressant, men va förvånansvärt o-läskiga.

Senare under veckan var jag på en baseboll match, Colorado Rockies mot Cubs (Chicago), tillsammans med två vänner från Colorado Springs School som nu går på college i Chicago. Go Rockies! Tyvärr vann Cubs. Vi var i stort sätt de enda som hejade på Rockies =P


Stadion de spelade i va helt underbar att se. Det fanns en massa officiella sittplatser men den hade inte speciellt höga väggar och låg mitt i ett bostadsområde. Någon smart människa verkar ha kommit på att de kunde tjäna pengar på sitt tak, och sedan verkar det ha spridit sig. Alla kringliggande hus hade nämligen en egen läktare på taket. Jag har hört att stadion har köpt upp dessa sittplatser men även att de fortf är privata så jag vet inte, kanske är en blandning.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg men fler bilder finns det så det kanske blir ett till =)

onsdag 12 maj 2010

Kusinerna

Mer bilder från helgen! Emma, Erik och jag gick på äventyr i skogen med katten Vilma. Eller är det Wilma? Fina är de i alla fall allihopa =) Erik bosatte sig senare i en lövhög. Såg skönt ut.


Men nu bär det av till Chicago, förvänta er en massa bilder när jag kommer hem =D

Kontraster

Va bara tvungen att visa kontrasterna i bilderna jag tog på vägen hem idag. Helt utbränd bil och vackra vitsippor... Ser ni förresten att insidan av motorhuven ser ut som en gubbe?

tisdag 11 maj 2010

Ekorrn satt i granen... eller?

När jag va hemma hos kusinerna i helgen (Grattis Erik!) hade de hittat ett nytt (utom)husdjur. En ekorre. Den var enligt uppgift mycket tam och höll sig nära huset. Va roligt! tänkte jag. Sen förklarade moster att ekorren mer liknade Monty Pythons papegoja än någon ekorre som skalar kottar. Nåja, söt va den i alla fall.


Sen hittade vi som tur va en levande ekorre också, dock inte i en gran. Den hade fått sällskap av en röd fågel, som jag förstås har glömt vad sorten heter. Um, röd... fågel? Den va nog lite upprörd över att ekorren snott maten men vågade sig inte fram och bråka om det utan höll sig på sin gren. Bilden blev lite konstig eftersom den är tagen genom ett fönster.


måndag 3 maj 2010

Valborgankan

En av favoritbilderna från valborg, kanske lägger upp flera sen. Den ser så glad ut! Tänk att vara en gul plastanka, va spännande livet måste vara när man hamnar i ån. Och dessutom får vara med i ett ankrace. Den här ankan hade nog ingen större brådska i mål.

Våren är här!


Våren har väl ifs varit här ett tag redan, men idag gick jag ut i skogen med macrot. Jag kan tänka mig att det ser rätt lustigt ut när man ligger raklång på marken, med huvet i blåbärsriset och ett strå som petar en i näsan. Men annars blir det ju inte lika fina bilder.



Jag gav mig även på ett försök med vattenplums och droppar genom att kasta saker i vatten. Det gick inte riktigt lika bra så de bilderna får ni inte se ;)