måndag 28 juni 2010

Porträtt

Hej igen!

Nu tänkte jag visa lite porträtt jag tagit, speciellt under studiokursen jag gick på Uppsala fotografiska sällskap (http://www.uppsalafotografiska.se/). Om de verkligen är porträtt kan diskuteras då vissa anser att portätt ska visa en persons sanna natur vilket innebär att man i stort sätt bara kan ta porträtt på personer man känner väldigt väl. Men de här bilderna visar i alla fall trevliga ansikten jag mött =) Stort TACK till alla modeller!

Vi kan börja med systrarna Amanda och Jenny som jag fotade tillsammans med Davor för ett tag sedan. Vi provade lite olika ljussättningar och jag tycker att det blev flera lyckade bilder, speciellt när vi använde oss av bakgrunderna som fanns i lokalen.


På studiokursen hade vi två modiga modeller, Frida och Henrik, som stod ut medan vi försökte förstå oss på både ljus och kameror. Vi fotade både ute vid resecentrum och i UFS studio med mer organiserad ljussättning.

tisdag 22 juni 2010

Vår och sommar

Tjo!

Nu va det ett tag sen jag la upp något men jag har fotat under tiden. Det har blivit mest blommor och kryp men jag har även framkallat film i mörkrum och ska, någongång, scanna in några bilder och lägga upp dem också, men vi börjar med lite vår och sommar.


Träffade även en trevlig katt ute på gården bakom fotolokalen. Den kanske inte var riktigt lika glad åt att bli fotad som jag var i att fota den.